Skip to main content

Door goed de psychologie achter kleuren te begrijpen kunt u uw bedrijf, positionering en marketing daar goed op afstemmen. 

Tijdens het branden en identificeren van een bedrijf is het ontwerpen van een logo één van de eerste stappen. Door hier tijdelijk goed over na te denken kan je in één keer de spijker op z’n kop slaan en hiermee re-branding voorkomen.

De bedrijfsnaam en/of beeldmerk zijn uiteraard enorm belangrijk bij het positioneren van een bedrijf. Echter hebben kleuren een groter effect op de mening van de (potentiële) klanten dan men zou denken.

Bij het zien van een kleur komt er al dan niet onbewust een emotie vrij, deze invloed wordt vaak onderschat. Door te weten welke emoties worden geassocieerd bij welke kleuren kunt u uw branding en marketing hier goed op afstemmen.

Er zijn veel verschillende psychologen, internetbureau’s en marketing bedrijven die onderzoek hebben gedaan naar de onderbewuste reacties op kleuren. Het gebruik van kleuren is niet enkel belangrijk in uw logo maar uiteraard ook bijvoorbeeld bij: verpakkingen van producten, banners, flyers, visitekaartjes, uw website en ga zo maar door.

Bekijk onze kleuren pagina

Leave a Reply

Alle rechten voorbehouden aan Norbruis.com