Skip to main content

Welke kleur past bij mijn bedrijf?

Op deze pagina hebben wij verschillende kleuren en logo’s uitgewerkt, op basis van verschillende onderzoeken en ook onze eigen bevindingen hebben wij deze pagina uitgewerkt.

Rood

Rood wordt vaak geassocieerd met warmte, romantiek en aantrekking. De kleur levert een hoge emotionele reactie op, hierdoor nemen mensen vaak grotere risico’s dan gebruikelijk. Het is aangetoond dat het de zintuigen beïnvloed, een hogere bloeddruk kan daar het gevolg van zijn.

Het wekt gevoelens op van: kracht, energie, passie, liefde, agressie of gevaar.

Wat zegt rood over mijn bedrijf?

Een rood logo laat zien dat jouw merk/bedrijf krachtig en energiek is. Rood om deze reden een goede kleur voor bijvoorbeeld een restaurant, het wekt namelijk honger gevoelens op. Daarnaast zorgt de verhoogde hartslag ervoor dat men sneller een impuls aankoop doet, een ‘SALE-bordje’ is om deze reden dan ook bijna altijd rood.

Oranje

Oranje wordt geassocieerd met plezier, enthousiasme en creativiteit. Maar daarnaast werkt het ook gevoelens van gevaar op door de warme kleur zoals bij rood (vuur/warmte). Deze combinatie van vriendelijkheid en gevaar maakt het een goede kleur om iets te verkopen.

Wat zegt oranje over mijn bedrijf?

Een oranje logo geeft aan dat het bedrijf vriendelijk en vrolijk is. Dit is een goede optie voor bedrijven die gezien willen worden als iets ‘leuks’ maar tegelijk zelfverzekerd.

Blauw

Blauw is een kleur die veel voorkomt in de natuur, denk aan de lucht of water. Je zou kunnen zeggen dat je (overdag) altijd wel iets blauws ziet. Om deze reden wekt de kleur vooral rustgevende gevoelens op. Conservatieve politieke partijen over de hele wereld gebruiken dan ook blauw. Blauw schijnt tevens de bloeddruk te verminderen.

Het wekt gevoelens op van: vrede, water, mannelijkheid, rust, minder eetlust, “hét leven”.

Wat zegt blauw over mijn bedrijf?
Blauw wordt vaak gebruikt in de wat conservatievere bedrijven, het moet immers vertrouwen opwekken. Ook hebben de wat mannelijkere bedrijven vaak een blauw logo, denk bijvoorbeeld aan automerken.

Groen

Groen wordt vaak geassocieerd met bladeren van bomen en daarmee de natuur. Het is de kleur die het meest sensitief is voor het menselijk oog, om deze reden wordt het bijvoorbeeld gebruikt in “night-vision”; men kan dan de meeste details zijn.

Wekt gevoelens op van: gezondheid, rust, geld, rijkdom, positiviteit.

Wat zegt groen over mijn bedrijf?
Groen wordt vaak gebruikt door bedrijven die een gezonde of natuurlijke indruk willen maken. Ook is het een veelgebruikte kleur door bedrijven die rijkdom uitstralen, groen wordt namelijk geassocieerd met geld. Omdat de kleur gevoelens van positiviteit en “gáán (stoplicht)” oproept, wordt het ook veel gebruikt om simpelweg op te vallen.

Alle rechten voorbehouden aan Norbruis.com